Nikdy neměj strach ze stínů. Prostě znamenají, že někde nablízku svítí světlo.
Ruth Rendellová

♥♥♥

UPOZORNĚNÍ: Tento blog se momentálně nachází kdesi mezi fází rozkladu a rekonstrukcí. Návštěvníci vítáni, avšak na vlastní riziko. ;)

Rainbow

2. května 2012 v 19:12 | Emily |  Hudba
Rainbow
Rainbow (angl. duha) byla britská hardrocková skupina, kterou po odchodu z Deep Purple založil v roce 1975 kytarista Ritchie Blackmore. Hned první album se setkalo s úspěchem. Následně se hudba Rainbow částečně inspirovala klasickou hudbou- skupina přibrala také violoncello a zapojovala středověké motivy.
Po celosvětovém turné v letech 1977/78 se zpěvák Ronnie James Dio rozhodl skupinu opustit a odešel do Black Sabbath. Potom Blackmore přivedl Grahama Bonneta. Když se v roce 1980 Bonnet rozhodl odejít, přišel Joe Lynn Turner. Skupina v nové sestavě vydala nové allbum "Difficult to Cure". V roce 1984 skupina ukončila svou činnost, když se po osmileté přestávce znovuobnovila původní sestava Deep Purple (Blackmore a Roger Glover se do ní vrátili). Skupina se odmlčela na devět roků, během kterých vyšla jen remixovaná kompilace "Finyl Vinyl" a vzpomínkové živé album "Live in Germany". Na jaře roku 1993 dal Ritchie Blackmore v nové sestavě Rainbow znova do kupy a v roce 1995 vydali album "Stranger in Us All".
Krátce na to začal Ritchie Blackmore pod názvem Blackmore's Night hrát hlavně renesanční hudbu s akustickou kytarou, flétnou a zpěvem své manželky Candice Night.
Aktivní roky: 1975-1984, 1993-1997
Soubor:Rainbow 27091977 02 500b.jpg

Diskografie
LP:
Ritchie Blackmore's Rainbow (1975)
Rising (1976)
Long Live Rock 'N' Roll (1978)
Down to Earth (1979)
Difficult to Cure (1981)
Straight Between the Eyes (1982)
Bent Out of Shape (1983)
Stranger in Us All (1995)
Všichni členové, kteří kdy v Rainbow působili:
Ritchie Blackmore
Ronnie James Dio
Graham Bonnet
Joe Lynn Turner
Doggie White
Craig Gruber
Jimy Bain
Mark Clarke
Bob Daisley
Jack Green
Roger Glover
Greg Smith
Gary Driscoll
Cozy Powell
Bobby Rondinelli
Chuck Burgi
John O´Reily
John Micelli
Micky Lee Soule
Tony Carey
David Stone
Don Airey
David Rosenthal
Paul Morris
(Článek je převzat z Wikipedie, otevřené encyklopedie)

Man On The Silver Mountain
Stargazer
Gates Of Babylon
Catch The Rainbow
Street Of Dreams
Ariel
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama