Nikdy neměj strach ze stínů. Prostě znamenají, že někde nablízku svítí světlo.
Ruth Rendellová

♥♥♥

UPOZORNĚNÍ: Tento blog se momentálně nachází kdesi mezi fází rozkladu a rekonstrukcí. Návštěvníci vítáni, avšak na vlastní riziko. ;)

Saxon

30. dubna 2012 v 19:53 | Emily |  Hudba
Saxon
Saxon je britská heavymetalová skupina založená roku 1976 v Barnsley v Yorkshire. Jako vůdčí skupina NWOBHM (New Wawe of British Heavy Metal= Nová vlna britského heavymetalu) se na začátku 80. let 20. století na čas umístili v žebříčku UK Top 40; zakusili úspěch i jinde v Evropě a Japonsku.
Na začátku své činnosti změnili název kapely ze "Son of a Bitch" na "Saxon" a získali menší podporu na turné s více zajetými skupinami jako např. s Motörhead.


Původní sestava
Současní členové

Biff Byford - zpěv
Doug Scarratt - kytara
Paul Quinn - kytara
Nigel Glockler - bicí
Nibbs Carter - basová kytara
Dřívější členové
Graham Oliver - kytara (1976-1996)
Steve Dawson - basová kytara (1976-1986)
David Ward - bicí (1976-1978)
Pete Gill - bicí (1978-1981)
Paul Johnson - basová kytara (1986-1988)
Trevor Thorton - bicí (1998-1999)
Fritz Randow - bicí (1999-2004)
Jorg Michael - bicí (2004-2005)



Diskografie
Studiová alba
1979 Saxon
1980 Wheels of Steel
1980 Strong Arm of the Law
1981 Denim and Leather
1983 Power and the Glory
1984 Crusader
1985 Innocence Is No Excuse
1986 Rock the Nations
1988 Destiny
1991 Solid Ball of Rock
1992 Forever Free
1995 Dogs of War
1997 Unleash the Beast
1999 Metalhead
2001 Killing Ground
2004 Lionheart
2007 The Inner Sanctum
2009 Into The Labyrinth
2011 Call to Arms
Živé koncerty
1982 The Eagle Has Landed
1989 Rock 'n' Roll Gypsies
1990 Greatest Hits Live
1997 Live at Donnington
1998 The Eagle Has Landed, Vol. 2
1999 BBC Sessions
2000 Live at Donnington, 1980
2002 Live in the Raw
2006 The Eagle Has Landed, Vol. 3

(Článek je převzat z Wikipedie, otevřené encyklopedie)


Broken Heroes
Crusader
Ride Like The Wind
S.O.S.
Frozen Rainbow
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama