Nikdy neměj strach ze stínů. Prostě znamenají, že někde nablízku svítí světlo.
Ruth Rendellová

♥♥♥

UPOZORNĚNÍ: Tento blog se momentálně nachází kdesi mezi fází rozkladu a rekonstrukcí. Návštěvníci vítáni, avšak na vlastní riziko. ;)

Green Day

30. dubna 2012 v 11:38 | Emily |  Hudba
Green Day
Green Day je americká punk rocková skupina, která vznikla roku 1987, tehdy pod názvem Sweet Children. Skupinu tvoří hlavní zpěvák a kytarista Billie Joe Armstrong, basista a doprovodný vokalista Mike Dirnt a bubeník Tré Cool.
Zpočátku nesklízeli moc velký úspěch, v roce 1994 se jim ale podařilo prorazit s albem Dookie, kterého se prodalo přes 10 milionů kopií v USA.
Album American Idiot, vydané v roce 2004, se jako první album kapely umístilo na první příčce v žebříčku magazínu Billboard. American Idiot vyhrálo v roce 2005 cenu Grammy za Best Rock Album a ve stejném roce kapela vyhrála celkem sedm hudebních cen MTV z osmi, na které byla nominovaná. Green Day se stali jednou z nejznámějších světových kapel.
Rozpětí téměř pěti let mezi American Idiot a 21st Century Breakdown byla nejdelší mezera mezi studiovými alby v celé kariéře Green Day. 21st Century Breakdown bylo vydáno 15. května 2009.
V roce 2009 se skupina setkala s režisérem Michaelem Mayerem a s mnoha účinkujícími a posádkou z muzikálu Spring Awakening, aby vytvořili divadelní verzi alba American Idiot. American idiot: The Musical byl uveden v Berkeley Repertory Theatre koncem roku 2009.






Současní členové
Billie Joe Armstrong - hlavní zpěv, hlavní (sólová) kytara, piano, (1987 - současnost)
Mike Dirnt - baskytara (od roku 1988), rytmická kytara, doprovodný zpěv (1987 - současnost)
Tré Cool - bicí, doprovodný zpěv (1990 - současnost)
Bývalí členové
John Kiffmeyer (Al Sobrante) - bicí (1987 - 1990)
Sean Hughes - baskytara (1987 - 1988)
Diskografie
Studiová alba
39/Smooth -1990
Kerplunk -1992
Dookie -1994
Insomniac -1995
Nimrod -1997
Warning -2000
American Idiot -2004
21st Century Breakdown -2009
Live alba
Foot in Mouth -1996
Bowling Bowling Bowling Parking Parking -1996
Bullet in a Bible -2005
Last Night on Earth: Live in Tokyo -2009
Awesome as Fuck -2011
Kompilační alba
1,039/Smoothed Out Slappy Hours -1991
International Superhits! -2001
Shenanigans -2002
Extended play
1,000 Hours -1989
Slappy -1990
Sweet Children -1990
DVD
International Supervideos! -2001
Bullet in a Bible -2005
Awesome as Fuck -2011

(upravený text z Osobnosti.cz)

Pár videoklipů:
Basket Case

Good RIdance
American Idiot
Holiday
Boulevard Of Broken Dreams
Wake Me Up When September Ends
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Lola-J Lola-J | Web | 30. dubna 2012 v 11:54 | Reagovat

Zdravím!
Dnes bych tě chtěla informovat o velké novince! Pořádám online soutěž o kosmetiku známé značky BIODERMA, která nechybí na různých akcích prestižních agentur či večírků!

U této jedinečné příležitosti můžeš získat výrobky, které pomohou zbavit se akné, pomoct vlasům, micelární vodu, antiperspirant, vodu na odličování, výrobek na sluneční období efektivně pečující o pleť... ceny jsou vskutku lákavé, tak neprošvihni možnost je mít a přidej se ke stále přihlašujícím se i ty! Žádné nevěrohodné SMS ani nic podobného - ale tvá fantazie. :-)

Nejenže jsou šance na výhru balíčku plného kosmetiky vysoké, ale navíc je soutěž plná překvapení, díky kterým může být právě tvá stránka propagována! :)

Odkaz je zde:
http://lola-j.blog.cz/1203/velka-narozeninova-soutez-a-darky-dostanete-vy
POZOR, prodlouženo!

Účastnit se můžeš až do DNEŠNÍ PŮLNOCI - 30. dubna!!!!!!

Pamatuj, že nápaditost si získá své bodíky! :)) Držím palce! :)

Zatím,
s přáním krásného dne,:)
Lola-J
-------
*Pokud jsi ze Slovenska (a České republiky), neváhej a přihlašuj se, v případě výhry ti celá cena plná kosmetiky bude doručená až DOMŮ! :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama